DIRIGENT:

Pieter Delaere

(geb.12.08.1988) Begon als prille zevenjarige muziek te volgen aan de academie voor muziek, woord en dans Waregem bij Christian Delaere voor saxofoon en José Bouckaert voor slagwerk en studeerde er voor allebei af met grootste onderscheiding.

Na de humaniora (richting Latijn-Wiskunde) aan het Koninklijk Atheneum Voskenslaan te Gent, zette Pieter zijn studies verder aan het Conservatorium van Gent, waar hij uitvoerende muziek-klassiek saxofoon studeerde bij Koen Maas, Raf Minten en Rik Vaneyghen.Na het behalen van zijn bachelor daar, studeerde hij in het kader van het Erasmus-project een jaar bij Dhr. Federico Mondelci te Pesaro (IT)

Daar behaalde hij in de opleiding solist klassiek saxofoon 30/30 cum laude.Momenteel zit hij in zijn laatste masterjaar, opnieuw aan het Conservatorium te Gent.

Hij won  de Eerste Prijs op het International Music Tournament (TIM) te Verona (Italie) en werd er ook geselecteerd voor het Europees orkest Discanto. Daarnaast werd hij halve finalist op het Circolo Cameristico Piemontese te Chieri (Italie) en won hij 11 nationale prijzen als saxofonist en componist (Axion Classics, Concours pour Jeunes Saxophonistes te Dinant, Sabam- prijs voor Belgische Artistieke Promotie,Vlamo solistenwedstrijd,...)

Pieter interesseert zich sterk in zowel klassieke als hedendaagse muziek en daardoor is het niet verwonderlijk dat hij de raakpunten tussen verschillende muziekgenres verkent. Hij treedt op met diverse orkesten,'Italian Saxophone Orchestra', het saxofoonkwartet 'Serrano' en speelde meermaals als solist met verscheidene orkesten in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij oprichter van het DEHU en semble.

Pieter heeft intussen zijn master behaald aan het conservatorium te Gent, waarvoor een dikke proficiat.

We wensen hem dan ook nog veel succes toe als nieuwe dirigent van onze harmonie.

SPONSORS

Gamma
Bakkerij Mahieu

Ook sponsor worden? Neem snel contact met ons op!

 

CONTACT

KMV. Langemark
(057) 48 94 18

Stuur een email...

 

Copyright © 2006-2008, Koninklijke Muziekvereniging St.-Cecilia Langemark | Site: RIMBIT